4gamers.be

Resident Evil 4 HD

26-09-2011 16:59 - Geschreven door Celldweller


Resident Evil 4 zal waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen bij sommigen. De game sloeg in als een bom in maart 2005 waar menig Resident Evil fan naar uitkeek. Sommigen waren niet opgezet met de nieuwe gameplay, anderen verafgoden de game voor zijn vernieuwende gameplay.

Maar dat was in 2005, zal de game nu ook overeind blijven staan tussen de huidige generatie?

Lang geleden in een land ver weg...

We volgen Leon Scott Kennedy, een van de weinige overlevenden van het incident in Raccoon City die nu werkt voor de Geheime Dienst van de Verenigde Staten. Leon moet voor zijn eerste opdracht naar een afgelegen dorp in Spanje reizen om Ashley Graham, de ontvoerde dochter van de president op te sporen.

Bij aankomst blijkt echter dat de bewoners niet echt blij zijn met onverwacht bezoek en al gauw zit een de hele psychopatische bevolking van het dorp achter Leon aan om hem met alle beschikbare bijlen, messen, zeisen en kettingzagen een kopje kleiner te maken.


Later blijkt dat de bevolking geïnfecteerd is met een parasiet genaamd "Las Plagas" dat bestuurt wordt door Osmund Saddler, de man die de ontvoering van Ashley Graham beveelde.

Tot overmaat van ramp wordt Leon ook geïnfecteerd met dit parasiet en blijkt Ashley dit ook te zijn. Een gevecht op leven en dood en een race tegen de tijd.

Hoe groter de vijand... hoe groter mijn wapen.

Gedurende de game zal Leon de ene verschrikking tegenkomen na de andere. Schrikwekkende vijanden zoals Colmillas, Novistadors, Garrados, Armaduras en mijn persoonlijke favorieten: de Regenerators en Iron Maidens.


Maar niet alles is kommer en kwel. Leon beschikt over een stevig arsenaal wapens dat je kan kopen en upgraden bij zijn beste vriend: die rare vent in een lange regenjas met een creepy lach.

Got some rare things on sale... stranger.

Toppekes drukken en dingen sterven... of toch niet?

Voor wie de PS2 versie gespeelt heeft gespeeld zal de gameplay vlug terug wennen. Jammer genoeg kan dit niet gezegd worden voor wie deze controls nog nooit heeft gehanteerd. Een voorbeeld hiervan is dat het richten en lopen gebeurt met dezelfde stick (in mijn geval), voor sommigen is dit geen probleem, anderen worstelen hier dan weer mee. Daarnaast is er geen Move compatibiliteit en dat is wel jammer aangezien dit wel mogelijk was in de Wii versie.

Ook de goede oude quick-time events zijn terug in Resident Evil 4 en zoals het vaak het geval was in Resident Evil 4 is de grens tussen sterven en leven afhankelijk van uw reflexen met het indrukken van de juiste combinaties.

Press X and Square to not get your face raped

Hoe zit het met de graphics?

De graphics zijn degelijk. Maar dan maak ik het mij te gemakkelijk door dat te zeggen. De game is te spelen in 720p aand 60 frames per seconde. Of dat is toch wat Capcom wilt dat je gelooft. De waarheid is namelijk dat dit de Gamecube graphics zijn die maximaal op 480p zouden mogen draaien om een goede kwaliteit te hebben en dit toont zich meer dan eens in de game.

Capcom liet zich kennen als een ontwikkelaar die graag een snelle euro verdient en met deze HD port is het niet anders. Er is bijna geen extra werk in het porten gestoken anders dan het upscalen van de graphics, toevoeging van een leaderboard en er een klein aantal trophies/achievements bij te steken.

Dus dat is alles wat we krijgen?

Nee, na het uitspelen van de game worden namelijk enkele extra's unlocked voor de speler om zijn overlevingsvaardigheden verder te testen.

Er is namelijk ook nog:

- Seperate Ways: een bijkomend verhaal dat Ada volgt tijdens haar missie in het dorp en het kasteel.
- Assignment Ada: het vervolg van Seperate Ways, dit keer bevindt Ada zich op het eiland.
- The Mercenaries: een survival-based minigame waarin de speler een bepaalde tijd moet overleven in een van de 4 arena's.

Al deze extra's geven je meer inzicht op het verhaal en de gebeurtenissen in Resident Evil 4 en geven ook de aanloop naar Resident Evil 5, dus het is zeker de moeite om deze extra's te spelen en zo unlockables vrij te spelen.

Tot slot

Resident Evil 4 is en blijft een topgame al ik zeg ik het zelf maar de tand des tijds is niet mals geweest voor deze game en dat laat zich ook zien. Al die jaren later kan ik er mij nog mee amuseren maar sommige mensen kunnen iets kritischer zijn omtrent de gameplay en graphics. De echte liefhebbers van deze game zullen zich met veel plezier storten op deze game om de gruwels opnieuw te bestrijden als Leon Scott Kennedy.


WA? WIJ ZIJN NIET DEFTIG GEPORT? PAK HEM MANNE!

Ook te lezen op http://www.9lives.be...-evil-4-hd.html

Positief

  • Topper aan een knalprijs
  • Nostalgie in een HD jasje maar...

Negatief

  • HD is een beetje ruim ge├»nterpreteerd
  • Geen Move-Compatibiliteit
  • Controls voelen gedateerd
Beoordeling: 8
Wat vinden anderen van deze review?

Door jou gegeven score

Je moet inloggen alvorens je kan stemmen.

Totale score

Beoordeling: 59.00

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.