4gamers.be

Kapotslaan of kweken

06-10-2012 22:05 - Geschreven door Dantonse

Viva Pinata: Pocket Paradise
 

Iedereen kent ze wel, van een verjaardagsfeestje van je zoon of dochter, of van je eigen verjaardagsfeestje: De Pinata’s, meestal kleurrijke figuren gevuld met snoep… Hoewel je wel de mogelijkheid hebt, is het in Viva Pinata: Pocket Paradise niet de bedoeling om pinata’s aan flarden te slaan, wel om ze te kweken, een huis voor ze te bouwen en te beschermen tegen kwaaie beesten die s’ nachts ronddolen.
 

Je begint met een stuk grond, eerst ligt het nog vol met afval, maar na een beetje opkuis werk heb je al een mooi begin voor je paradijs. Even later komen de eerste Pinata’s je grond verkennen,  de Wyrlms, een iets grotere  en kleurrijkere versie van de regenworm. Voor alle Pinata’s moet je aan de nodige vereisten voorzien.
  
Voor de Wyrlm is het minst nodig, slechts 10 vierkante pinometer (lengtemaat in alle Pinata games = twee duimen) is nodig. Zodra je twee Pinata’s hebt en alles wat nodig is voor romantiek, een Wyrlm huis in dit geval, met de stylus moet je dan de twee Wyrlms verbinden, dan gaan ze naar hun huis, en dansen maar, maar we weten allemaal dat dat maar is om de kinderen te verleiden…


 
Je kan alles overzien vanaf een simpele Encyclopedie, wat je voor die Pinata moet hebben, hoe je met een schep werkt, of bij wie je allemaal kan aankloppen voor een wortel. Die wortel krijg je uiteraard niet gratis. De beste manier om geld te verdienen is Pinata’s kweken en door verkopen. Uiteraard zijn er ook nog andere manieren maar die zullen we voor het moment voor onszelf houden.


 

De game werkt ook met een level systeem,  hoe meer verschillende Pinata’s je hebt, hoe hoger je level wordt, en hoe hoger het level, hoe nieuwer de Pinata’s. Op de kwaliteit is weinig aan te merken, hoewel dat die natuurlijk niets van de kwaliteit heeft van pakweg de PC.


 
Dit is zo’n game die je een uurtje kan spelen per dag bedoelen we dan. Uiteraard kan je kroost dit wel langer volhouden maar… Er zit eentonigheid in. En dat is een minpunt. Geef ons toch maar een echte Pinata.

Positief

  • Creatief
  • Familie game

Negatief

  • Eentonigheid
Beoordeling: 7
Wat vinden anderen van deze review?

Door jou gegeven score

Je moet inloggen alvorens je kan stemmen.

Totale score

Beoordeling: 66.20

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.