4gamers.be

Thinking - Games in de media.

09-08-2011 16:58 - Geschreven door Carnivorious

Het is zeker niet de eerste keer dat games in een slecht daglicht komen te staan wanneer er ergens weer iets gebeurt waar jongeren bij betrokken zijn. Het zal ook niet de laatste keer zijn. De afgelopen maand alleen al, waren er minstens twee 'gevallen'. Anders Breivik die de shooter Call of Duty aanhaalt als ideale manier om je schutterskwaliteiten te oefenen en de GTA reeks die in verband gebracht wordt met de rellen in Londen.

Waarom gaan mensen het nu zoeken bij games?

Ik denk dat ze dit voornamelijk doen omdat ze geen idee hebben wat games inhouden. Bij de opkomst van de Heavy Metal muziek, werd deze ook vaak als reden voor geweld en terrorisme gezien. Christelijke ouders verboden hun kinderen om er naar te luisteren, verbrandden CD's en posters van groepen als Iron Maiden en sleepten hen voor de rechtbank. Het is niets nieuws dat de media een bepaalde groep viseert om te associëren met geweld bij jongeren. Door het kiezen van games als die bewuste groep, heeft de media een vijver in handen waar ze voor elk thema wel een game kan uitvissen om die dan vervolgens tot oorzaak van een ramp te bestempelen.

Door de jaren heen is er altijd geweld geweest, zijn er altijd aanslagen geweest. Ook toen games nog niet zo grootschalig verspreid waren als nu het geval is, deden jongeren geweldadige dingen. Denk maar aan het drama in Columbine en andere schietpartijen op school. Ik denk dat je games kunt vergelijken met films van Quentin Tarentino. Zijn films zijn vaak zo 'over the top', dat het duidelijk wordt dat hij op die manier de spot drijft met echt geweld. In die hoek moet je vind ik het geweld in games ook gaan zoeken, want het is voor de meeste gamers verre van aanstootgevend.

Meat & Greet, Carnivorious.

Wat vinden anderen van dit artikel?

Door jou gegeven score

Je moet inloggen alvorens je kan stemmen.

Totale score

Beoordeling: 94.29

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.