4gamers.be

Phazon’s eindejaarsoffensief: Deel 1

30-09-2011 20:25 - Geschreven door Phazon

Neen, ik trek eind dit jaar niet ten strijde, maar de titel klonk gewoon leuk. In deze (en de komende) blog is het de bedoeling dat ik even de games overloop waarmee ik mij nu mee amuseer. Ongetwijfeld is het eindejaar van 2011 één van de drukste periodes wat gaming betreft. Er komen op een viertal maanden tijd tientallen interessante titels uit en dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Het positieve is dat we ons zeker niet hoeven te vervelen en bedolven worden door (hopelijk) zeer kwaliteitsvolle games. De keerzijde van dit verhaal is het feit dat een student sowieso niet genoeg centjes en tijd heeft voor dit alles. Wat selectief zijn de komende weken en enkele titels uitstellen naar het rustigere voorjaar is dan ook geen slecht idee. Maar ik ben van de hoofdbedoeling van deze blog aan het afdwalen. Hieronder de games die mij momenteel entertainen.

 

Gears of War 3

 

Ah, Marcus zijn verhaal is ten einde in deze topper van formaat. In zeker zin wel jammer, maar soms heb ik het liever zo dan spellen die maar geen einde kennen na een aantal delen. De vorige twee weken heb ik me dan ook enorm geamuseerd in de single- en multiplayer. Het verhaal was op een avondje of drie uitgespeeld, maar smaakt zeker naar een tweede speelbeurt. Deze komt er ongetwijfeld wel wanneer ik samen met een vriend op kot de co-op verken. Tot dan zal er af en toe een potje Horde of Beast gespeeld worden met mijn collega’s op 4Gamers. Leden mogen zich natuurlijk ook altijd kandidaat stellen, want er gaat niets boven een mooi staaltje teamwork.

 

Okamiden

 

Deze DS-game is al in maart verschenen, maar viel samen met de release van de Nintendo 3DS. Mijn budget liet het toen even niet toe om Okamiden indertijd aan te schaffen. Vervolgens was deze titel heel moeilijk te vinden. Nu wilde het toeval dat een goede vriend van mij naar Amerika ging en kwam ik op het idee om hem deze titel mee te laten brengen. Hij was ook de persoon die me destijds diens voorganger, Okami aanraadde en daar heb ik nog steeds geen spijt van gehad. Het is een kleinere en ietwat onbekende spel, maar de kwaliteit is alvast dik in orde. Jammer genoeg staat er nog maar 2 uur op de teller, dus het zal wel een paar weken of maanden duren vooraleer het verhaal tot een goed einde gebracht is.

 

Lord of the Rings Online: Rise of Isengard

 

Mensen die mij via Twitter volgen of af en toe in het MMO-gedeelte van het forum komen piepen weten misschien al dat ik een grote fan ben van het spel LotRO. Het feit dat deze MMORPG vorig jaar gratis werd en microtransacties bevat heeft mij overtuigd om het eens een kans te geven. Gedurende vele weken kon ik mij toen amuseren met allerhande quests en de prachtige wereld en interessante van Tolkien. Echter werd het dat najaar wat te druk en bleven de speelsessies dan ook even uit. Pas deze zomer, net iets voor de herexamens (mijn timing is niet het van het), kreeg ik terug interesse en sinds een paar weken haalde mijn Champion dan ook de level cap van 65. Sinds vorige week kunnen we daar nog tien levels aan toevoegen, want Isengard is een heuse uitbreiding. Voor een dikke twintig euro zal ik me de komende weken en misschien ook maanden amuseren. Mensen die interesse in LotRO hebben, kunnen trouwens met gemak en volledig gratis level 30 behalen zonder al te veel moeite. Nadien moet je echter wat investeringen doen, maar persoonlijk komt dit mij veel goedkoper uit dan een maandelijks abonnement.

 

Zie zo, de eerste drie games zijn alvast overlopen. Er staan nog een heleboel titels de komende weken op de planning, dus verwacht je binnenkort aan een nieuwe blog. Wat gaan jullie zoal spelen de komende weken?

Wat vinden anderen van dit artikel?

Door jou gegeven score

Je moet inloggen alvorens je kan stemmen.

Totale score

Beoordeling: 93.00

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.