4gamers.be

World of Warplanes: Beta

06-09-2012 19:10 - Geschreven door majorphilippe

[align]World of Warplanes is een gratis action MMO die plaatsvindt tijdens de gouden eeuw van de militaire luchtvaart. De game is van dezelfde makers van het alom geprezen World of Tanks en met World of Warships in het vooruitzicht kunnen we nog wel wat verwachten de komende maanden van de jongens van Wargaming.net .

 

Iedereen met een World of tanks account kan na het beantwoorden van enkele vragen een Beta-invite aanvragen. Al kan het wel enkele weken duren vooraleer je antwoord krijgt en ze kunnen je ook altijd gewoonweg niet selecteren. Daarna is het vrij simpel je download de client en na enkele uren van updaten kan je spelen. 

Op het eerste zicht lijkt het een kopie van zijn voorganger maar dan met vliegtuigen. Door battles te spelen verdien je experience en geld die je respectievelijk kan gebruiken voor onderzoek in de tech tree en het aankopen van nieuwe vliegtuigen. Je vliegtuigen kan je vervolgens ook nog aanpassen door bijvoorbeeld een nieuwe motor te steken. Ik vermoed dat je bij de launch ook je geld zal kunnen bijvullen of permanente camouflage aankopen en je account kan upgraden to premium status mits een kleine bijdrage in euro's .

 

Er zijn voorlopig drie naties om uit te kiezen in de beta de USSR,de USA en den duits. Tegen launch of later zullen daar waarschijnlijk ook de japanners en de britten aan worden toegevoegd. De vliegtuigen zijn onderverdeeld in drie klassen fighters,heavy-fighters en ground-attack aircrafts. De fighters zijn over het algemeen wendbaarder en sneller maar moeten inleveren qua slagkracht en bescherming tegenover de twee andere klassen. De wendbaarheid van je vliegtuig speelt een cruciale rol en de voorlopig 59 verschillende vliegtuigen hebben allemaal een verschillend karakter. 

 

Voorlopig kan je enkel standard battles (zoals team deatmatch) spelen op maar enkele maps. De maps spelen zich uiteraard voornamelijk  af in de lucht maar ook op de grond bevinden zich tactische doelwitten zoals konvooien,headquarters en AA-geschut. Zij zijn een leuke toevoeging maar bieden voorlopig nog geen enkele meerwaarde naar mijn mening. En hier schuilt een probleem,de tactische mogelijkheden in World of Tanks zorgen ervoor dat het spel zo verslavend is. In World of Warplanes beperkt de tacktiek zich voorlopig enkel tot ontwijken en schieten.

 

De besturing verloopt via de muis maar je kan altijd een joystick aansluiten. In het begin zal het even wennen zijn en zal je vaak het gevoel hebben dat je niks raakt en kannonvoer bent voor je tegenstanders. Qua vormgeving ziet het er allemaal degelijk uit en ook lagere systemen kunnen ervan genieten,de vliegtuigen zijn heerlijk gemodelleerd en komen realistisch over.

World of Warplanes is een titel met veel mogelijkheden en hopelijk kan het zijn grote broer evenaren, al is het toch ook vooral uitkijken naar World of Warships . [/align]

Wat vinden anderen van dit artikel?

Door jou gegeven score

Je moet inloggen alvorens je kan stemmen.

Totale score

Beoordeling: 71.20

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair