4gamers.be

Angry Gladiator...

08-03-2012 02:33 - Geschreven door Rastaman2302

Et voila, een stukje uit mijn nieuwe blog. Enjoy, het vervolg kan je hier lezen.

Nerveus wiebelt hij heen en weer op twee voeten.

“Dit mag niet fout gaan.”

De gedachte blijft door zijn hoofd malen tot hij niets anders meer kan horen dan die 5 kleine woordjes. Wekenlang had hij uitgekeken naar deze dag, dit moment. Niets kon hem nog tegenhouden, maar net voor het zover is begint de twijfel toe te slaan.

“Wat als ik niet sterk genoeg ben?”

Kleine witte wolkjes verschijnen als hij diep in- en uitademt in een poging zijn hartslag weer onder controle te krijgen.

“Dit mag niet fout gaan.”

Hij kijkt om zich heen naar de ondertussen beste vrienden die hij zich kan inbeelden. De angst en vastberadenheid staat op hun gezichten te lezen. Hier en daar verschijnt een flauwe glimlach, bij één kan er zelfs een knipoog af.

Geluiden van het slagveld sijpelen door de zware poort die hen de doorgang verspert en versterken hun emoties.

Hier hebben ze op gewacht. Hier hebben ze al die weken naar toegeleefd. Niets kan en mag hen nu nog tegenhouden.Eindelijk gaat de poort met een luid gekraak open en in lichte looppas beginnen ze aan hun tocht door de lange, donkere tunnel, naar het licht toe.

Het geschreeuw en het kraken van versplinterende balken zwelt aan tot een oorverdovende symfonie wanneer ze de tunnel verlaten.

Het regent glasscherven, houtsplinters en kleine keitjes wanneer ze in formatie, de schilden boven het hoofd, naar hun doel toe lopen: een gigantische katapult, aan de rand van het slagveld.

Met een luide kreet gooit hij zich zonder twijfel op het leren zeil. Er is geen tijd meer voor twijfel nu, hij is klaar voor actie.

De kracht waarmee hij achteruit wordt getrokken verdwijnt in het niets bij het gevoel wanneer hij gelanceerd wordt.

Hij wint steeds meer aan snelheid, tot hij boven de wolken uit de zon kan zien. Het vredige gevoel dat heerst boven het wolkendek staat in schril contrast met het beeld dat hij voorgeschoteld krijgt als hij voor de tweede keer het donzige plafond doorbreekt: onder hem ligt het hele landschap in puin.

Her en der kan hij nog de contouren van zijn kameraden ontwaren: nergens een teken van leven te bespeuren.

De tranen springen hem in de ogen, al is het onduidelijk of het door zijn emoties of door de ruisende wind komt. Beelden van zijn gesneuvelde familie en vrienden flitsen door zijn hoofd terwijl hij langzaam maar zeker zijn lot tegemoet gaat.

Met elke meter wint hij aan snelheid en vastberadenheid.

“Het is tijd voor wraak.”

Een zwellend gebrul groeit in zijn oren, tot hij beseft dat het uit zijn eigen mond komt. In de laatste meters voor hij zich te pletter stort in het grote, puffende gezicht van het varken onder hem, schiet nog één gedachte door zijn hoofd:

“In the face bitch.”

[align=left%]

Verveeld kijk ik op van het scherm van m’n smartphone. Het kleine meisje dat voor me staat kijkt me aan met grote ogen. Die laatste gedachte moet op de één of andere manier een weg van dat vreemde plekje in mijn hersenen naar mijn mond hebben gevonden.[/align][align=left%]

Voor ik goed en wel een verontschuldiging bijeen kan sprokkelen uit de verwarde gedachten in mijn hoofd (er dwaalt nog ergens een half verpletterde vogel rond) wordt ze plots met een korte ruk aan de arm uit mijn gezichtsveld gesleurd.[/align]

Met een verwarde blik kijk ik op naar de moeder, die me woedend aan zit te staren.

Een schaapachtige schouderophaal en een binnensmonds “sorry” is het enige dat ik weet voort te brengen voor ze met een afkeurende blik het hoofd de andere kant op draait.

Uit een hoek van de kamer kan ik nog net een “jeugd van tegenwoordig” opvangen voor ik me weer concentreer op mijn spelletje.

Tijd voor de volgende gladiator om zijn lot met opgeheven hoofd tegemoet te gaan… en plat met zijn gezicht op een steen te vliegen.

To be continued...

Wat vinden anderen van dit artikel?

Door jou gegeven score

Je moet inloggen alvorens je kan stemmen.

Totale score

Beoordeling: 96.00

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.