4gamers.be

Een dag uit het forumleven

15-08-2011 22:15 - Geschreven door MiniJeffrey

Veel mensen vragen me wel eens wat wij administrators nu elke dag doen op en rond het forum. Behalve het saboteren van forumtopics en naakt folteren van crewies houdt onze taak naturlijk heel wat meer in. Elke dag begint met de nerveuze poging om het forum te openen. 'Yes, de site houdt het alweer een dagje langer uit' of 'Shit, hopelijk ligt het weer aan mijn hopeloos ingewikkelde router, modem, switch, server of andere verstrengelde netwerkapparatuur'. Wanneer  dat laatste zich voordoet is het onmiddelijk grijpen naar mijn smartphone of iPad om daar een reservecheck op uit te voeren. 

Het eerste wat ik doe is inloggen op de forumbackend om te stats van afgelopen dag te checken (aantal registraties, nieuwe topics en posts zijn de belangrijkste). Ook het nakijken of er modacties uitgevoerd werden en welke members onder de gigantische banhamer terecht gekomen zijn behoort tot deze eerste consultatieronde. Als dit alles voldoet aan de verwachtingen ga ik een cappucino drinken. Nespresso, what else? Fuck that, echte cappucino met melkschuim om U tegen te zeggen ja, George Clooney weet niet wat leven is.

Wat later keer ik terug naar het forum om te merken dat ik weer enkele gemiste PM's heb. Damn you coders, die balk bovenaan is echt veel te onopvallend. Wij eisen een popup bij belangrijke gebeurtenissen! Ik open de PM's om weer 30 mensen te moeten teleurstellen dat we voorlopig geen extra moderators zoeken en dat ik niet alle treinuren uit het hoofd ken (Wie het nog niet weet: ik werk bij den NMBS). Na alle PM's beantwoord te hebben en eventueel dringende taken (crew toevoegen, een belangrijke setting aanpassen, ...) uitgevoerd te hebben begin ik aan mijn eerste leesronde.

Heel wat topics en posts verder ben ik opnieuw een gelukkig man te kunnen besluiten dat onze community echt wel matuur en verstandig is. Via deze weg wil ik daarom iedereen stiekem eens bedanken. De rest van de dag vult zich met gelijkaardige shit: werken (tjoeketjoek) en regelmatig het forum checken via mijn iPad en Windows phone.

Na een lange werkdag is het thuiskomen en op regelmatige basis verder brainstormen over of werken aan nieuwe forum features (big secrets you know), op IRC zitten met de crew, werken aan de forum- of moderatorstructuur, Teamspeak bevolken en beheren of vergaderen met andere crew op skype. Eigenlijk heb ik altijd wel iets te doen, maar dat maakt het net zo boeiend te weten dat je een kleine radar bent in een groot systeem.

Dat is zowat hoe een gemiddelde forumwerkdag er voor mij uitziet, de technische details heb ik jullie bespaard, kwestie van nog wat leden over te houden aan het einde van de rit.

See you on the forum!

MiniJeffreyWat vinden anderen van dit artikel?

Door jou gegeven score

Je moet inloggen alvorens je kan stemmen.

Totale score

Beoordeling: 76.33

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.