4gamers.be

Gamescom 2011

10-08-2011 14:39 - Geschreven door Phazon

Voor gamers keert volgende week eindelijk het tij van de komkommertijd, want de Gamescom in Keulen belooft weer een groot Walhalla voor Europese liefhebbers van gaming te worden. Helaas is het voor mij herexamens geblazen, maar enkele nieuws-pauzes zijn dan wel op zijn plaats. In deze blog zal er namelijk aangehaald worden waar ik het meeste naar uitkijk.

In tegenstelling tot wat velen denken staan mijn ogen niet erg gericht naar Nintendo. Dat heeft zo zijn redenen. Ten eerste heeft Nintendo bevestigd dat de Wii U er niet aanwezig zal zijn, dus demo’s van volwaardige Wii U-games kunnen we op onze buik schrijven. Verder zijn de meeste games die wel aanwezig zijn hetzelfde als op de E3. Vorige maand kreeg ik de kans om al deze spellen zelf eens aan de tand te voelen zodat ik er intussen zeer vertrouwd mee ben. Neen, mensen die uitkijken naar nieuwe aankondigingen van Nintendo, zitten bij Gamescom aan het verkeerde adres. De Tokio Game Show in september zal in dat opzicht vele malen interessanter zijn. Voor de mensen die toch tijd hebben in Keulen om de Nintendo-stand te bezoeken raad ik de volgende spellen aan: The Legend of Zelda: Skyward Sword, Resident Evil: Revelations en Mario Kart 7. Zelda wordt sowieso dé najaarstopper voor de Wii, maar de 2 andere 3DS-games wisten een grote indruk op mij te laten. Wie liever onafgebroken actie en strakke graphics in 3D wil, zal met de demo van Kid Icarus: Uprising ook aan zijn trekken komen. Smaken verschillen nu eenmaal, dus als je liever de nieuwste Kirby wil uitproberen, dan hou ik je zeker niet tegen.

 

Maar laten we nu overgaan tot de orde van de dag: Waar kijk ik dan wel naar uit? Op de eerste plaats staat met grote voorsprong Guild Wars 2 op mijn verlanglijst. Ontwikkelaar Arenanet heeft reeds gezegd dat men groot zal uitpakken met dit spel. Met een demo dat veel nieuwigheden bevat (nieuwe rassen, gebieden, PvP-systeem,…) is het ongeduldig afwachten tot op het moment dat de eerste beelden binnensijpelen. Uitgever NCsoft plaagde ons enkele weken geleden ook met een wereldprimeur, al is het nog onduidelijk of het iets Guild Wars-gerelateerd zal zijn. Toch vermoed ik dat een bèta of een releasedatum niet meer zo lang op zich kan laten wachten.

 

En eigenlijk is het slechts die ene game die ik sowieso in de gaten zal houden. Uiteraard ben ik ook benieuwd naar spellen zoals Darksiders 2, The Elder Scrolls V: Skyrim, Gears of War 3, Batman: Arkham City en meer, maar het is niet zeker of deze demo’s verschillend gaan zijn van degenen die we op de E3 gezien hebben. Al is dit voor de niet-journalist natuurlijk niet erg, want nu krijgen alle gamers de kans om eens aan de slag te gaan met de titels waar zij naar uitkijken.

Eindigen met deze blog doe ik met een vraag, want interactie met de community vind ik belangrijk. Naar welke spellen (of nieuws over spellen) kijken jullie zoal uit op de Gamescom en gaan jullie volgende week zelf een kijkje nemen?

Wat vinden anderen van dit artikel?

Door jou gegeven score

Je moet inloggen alvorens je kan stemmen.

Totale score

Beoordeling: 78.67

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.